DSC00179

 

 

        Upućujemo apel  Elektro ispostavi Tomislavgrad za HITNOM intervencijom na niskonaponskoj mreži u Omolju zaseok Rošići.  Više od godinu dana prijeti opasnost od strujnog udara na dvjema banderama, šta dovodi u opasnost kako za ljude i stoku tako i za imovinu.  Jedan stup elektromreže dijelom je uništen od udara groma a izolatori su u takvom stanju da ne služe svrsi. Za vrijeme nevremena dolazi do iskrenja naponske mreže šta može izazvati ne samo požar nego i do strujnog udara za osobe  koje tim prilazom svakodnevno prolaze.  

          Druga bandera, betonac,  postavljena između žica naponske mreže tako da je bandera stalno pod naponom jer su vodovi struje naslonjeni na samu banderu. Za vrijeme zadnjeg nevremena iskrenje struje je bilo tako izraženi i intenzivno da samo pukim slučajem nitko nije stradao.  Obje bandere se nalaze uz prilazni put kojim  se svakodnevno prolazi pa postoji vrlo velika vjerojatnost da dođe do ne željnih posljedica. Kako u ovom dijelu sela ima dosta djece  o opasnosti koja prijeti suvišno je govoriti. stječe se dojam da ovakav rad Elekrto distribucije nije slučaj već postaje pravilo, do kada?

          Prije nego bude kasno, pozivamo mjerodavne iz Elektre  da ovaj problem  riješe u što kraćem roku tj. odmah u protivnom bit ćemo prisiljeni poduzeti druge Zakonom predviđene mjere prema mjerodavnim.

 

gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1