DSC00823

 

 

 

 

 

                  Svi oni koji su  prošlog vikenda odlučili svakodnevnicu provesti na čistom zraku bio je pun pogodak. Naime, vrijeme ugodno za planinarenje, šetnju skijanje, kako se samo poželjeti može.Vrijeme sunčano temperatura oko 0 celzijevih. Moja ekipa pored uobičajnog planinarenja odlučila je ovaj vikend provesti na Risovcu na skijalištu. Nas desetero, što odraslih što djece sa svom "ratnom" opremom: skijama, saonicama, raznim podmetačima, štapovima i raznoraznih drugih rekvizita zaposjesmo Risovac.

             Druge ekipe su planinarile na Mali Vran. Iako ima dosta snijega po vrhovima ovi zenesenjaci u planinu osvoilii su sniježni Mali Vran. Bilo im je naporno i teško probijeti se kroz snijeg, ali nisu krili zadovoljstvo postignutim.   U tom njihovom oduševljenju izostalo im je da taj nesvakidašnji doživljaj ovjekovječe fotoaparatom. U žurbi zaboravili su ga ponijeti. Po povratku na Omrčenicu čekao ih je stari kuhar Jokara sa gulašom.

            Dok se druga ekipa probijala kroz snijeg mi smo:  skijali, sankali, šetali, fotografirali, ispijali poneku kavicu ili kuhano vino i tako redom. Dvije kuharice Nedu i Mariju oko 14 sati zadužismo da nam u planinarskom domu spreme ručak. Nismo ni slutili da će ovaj posao najbolje uspjeti a vrijedne kuharice to odraditi na najbolji način.  Čim je dječija glad počela bivati sve jača," počeli su se  žaliti da im je svega dosta," napustili smo ovo prekrasno mjesto.

              Vrijedne kuharice su već spremile tepsiju prepunu mesa i krompira te ispečenih bataka, krilaca i drugih malifetluka.Ubrzo za stolom zavladalo je opsadno stanje. Mi stariji morali smo se povući a mladima prepustiti položaj.

                 Kako uvijek tako i danas vrijeme nam je ptošlo kao tren. Još poneka ispričana šala i dječija igra na zaleđenom Blidinjskom jezeru kao da su potaknuli da sunce nekako ubrza zalazeći za Smiljevaču. Valja nam poć kućama, mi u Omolje a Marija i Pere  s djecom put Međugorja.

                Nadam se da Vam ova priča nije dosadna. Želja mi je bila prenjeti bar malo atmosfere koja je vladala taj dan na izabranim izletištima. Svi oni koji su iskoristili ovo vrijeme dijele užitak iskorištenog vremena. Nadam se da će idući put biti više onih koji birtijski dim zamjene čistim zrakom.

                       S poštovanjem do sljedećeg vikenda.

 

                                                                                                               vaš  Bože Radoš 

  

DSC00829DSC00827

 

DSC00826