DSC00980

 

 

     Danas, na blagdan sv. Josipa obilježena je  30-ta godišnjica od razmjene 294 hrvatska logoraša iz logora "Stadion", koji su u zatočeništvu proveli više od 8 mjeseci  koje su zatočili pripadnici  Armije R BiH.  Na katoličkom groblju u Bugojnu ispred spomen križa  brojne delegacije položile su vijence i zapalili svijeću za sve stradale u Domovinskom ratu a i  za one koji se još uvijek vode kao nestali. Današnjoj komemoraciji nazočili  su i predstavnici Udruge dragovoljaca iz Tomislavgrada. Nakon komemoracije na groblju u crkvi sv. Ante u Bugojnu služena  je sveta misa zadušnica koju je predvodio duvanjski gvardijan fra Bože Milić uz su misništvo više svećenika. Nakon mise na crkvenom dvorištu priređen je domjenak.

     Podsjećamo, da je za zločine koji su počinjeni nad zarobljenim pripadnicima HVO Bugojno nakon 30 godina počelo suđenje pred Sudu Bosne i Hercegovine, Dževadu Mlaći i Selmi Cikotiću, koji se terete za zločine nad ratnim zarobljenicima 1993. godine u Bugojnu.

      Dževad Mlaćo je optužen u svojstvu predsjednika Ratnog predsjedništva općine Bugojno, a Selmo Cikotić u svojstvu zapovjednika Operativne skupine “Zapad” Trećeg korpusa Armije BiH.

         Nakon rata posmrtni  ostaci četvorice ubijenih pronađeni su i ekshumirani, a za tijelima preostalih 15 ubijenih Hrvata još uvijek se traga.

 

gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1