IMG 20180510 WA0000

 

 

   U obiteljskoj kući u Omolju, Mara Radoš, proslavila je svoj 90. rođendan.  Razišla se djeca diljem svijeta pa su tog dana neprestano zvonio telefon  od  djece, unučadi, nevjesta   iz Hrvatske i Njemačke kako bi majci, baki i svekrvi čestitali rođendan. Pozdrava je bilo iz daleke Australije. Drugi dio obitelji, rodbina i susjedi svoje čestitku uputili su  dolaskom kod slavljenice. Nije krila iznenađenje. Najviše se razveselila svojoj unuci i praunuci  Petri koju je majčinskom ljubavlju zagrlila u primila u životom iscrpljene ruke.  U proteklih 90 godina  život je ispisao brojne stranice životnih izazova.  Bilo je puno poteškoća u životu koje je strpljivo i hrabro nosila.  U svim svojim životnim pričama neizbrisiv  joj je  otac Karlo    koji ju je volio i u odrastanju pomagao  s kojim je kao najstarije dijete najviše provela vremena.  U životu se nije mogla umoriti radeći neumorno u teškim fizičkim poslovima i u odgoju obitelji. Jedino što joj je ostala neostvarena želja i kad je ovlada sjeta zna i poteći suza. Nekako sa tugom u grlu i suzama u očima da je kao dijete sa nepunih pet godina i njena dvije godine mlađa sestra Anđa ostala bez majke. Bar da sam je upamtila po izgledu ili da imam bilo kakvu uspomenu. To mi je neostvarena želja s kojom ću i umrijeti.

     Kako Uskrs uskoro dolazi veseli je dolazak svoje djece, nevjesta unučadi i praunučadi. To je hrabri da ustraje u životu. Svakodnevnu  staračku životnu snagu crpi u molitvi i Radio Međugorju.    Pa neka ti i dalje životna snaga  bude inspiracija u molitvi i neka ti je majko sretan i Blagoslovljen rođendan.

        U knjizi krštenih blagopokojni fra Bariša Drmić – Banović zapisa:Mara Grgić, kći Karla i Anice r. Pokrajčić, rođena 17.3.1934. godine u Omolju, krštena  dva dana poslije 19.3. 1934. godine u crkvi UBDM Seonica,   kuma Stana Grgić, krstio fra Bariša Drmić – Banović župnik.

 

gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1