DSC00837

 

        U 10. 36. minuta oglasilo se zvono sa zvonika  crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Seonici. Bijaše to znak završetka čitanja Biblije od korica do korica tj. Biblijskog bdijenja u župi Seonica. Kako je zazivom Božje pomoći i trojedinog Boga Marina Bagarić započela čitanjem Biblije započevši  Biblijsko bdijenje na isti način je zadnja čitačica Dragica Radoš prekriživši prizvavši Božji blagoslov završila ovogodišnje čitanje Biblije. Ovogodišnje čitanje Biblije trajalo je  neprekidno 92 sata i 36 minuta, nakon čega je župnik fra Sretan Ćurčić zapisao osnovne podatke Biblijskog bdijenja na korice Biblije.

         Brojni čitači Biblije dali su nemjerljiv  obol ovogodišnjem Biblijskom bdijenju. Od najmlađih, prvopričesnika do onih najstarijih, umirovljenika.  Tako su najmlađi čitači bili Zvonimir Karačić Marija Markić  i Biljana Zorić dok je najstariji čitač bio Petar Gudelj „ Žukić“.  Napomenimo da je bilo čitača koji su više puta čitali  Bibliju a jedan od onih koji je svaki dan čitao Bibliju je Zdravko Vujević iz Omolja.

        Biblijsko bdijenje završava večeras u 18. 00 sati služenjem svete mise i klanjanje presvetim oltarskim Sakramentom u župnoj crkvi u Seonici. Ovo je prigoda da zajedništvo ove male župne  zajednice ponovno okupi ispred oltara  zazivajući Božji blagoslov i   moleći  se Bogu za nakanu i potrebe  žive crkve i vjernog Božjeg puka u Seonici.  

 

gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1