IMG 20240211 WA0005

       

 

 Na sinoć netom završenoj finalnoj manifestaciji i proglašenje pobjednika na 5. Međunarodnoj kobasijadi koja se održana u Eco selu u Grabovici, općina Tomislavgrad, dodijeljene su diplome najboljim proizvođačima kobasica u nekoliko kategorija.

        Ova   višednevna manifestacija je okupila izlagače iz šest zemalja: BiH, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Mađarske i Bugarske koju je odlično organizirala i sprovela Udruga „Duvanjski kobasičari“. Ocjenjivački sud je imao pune ruke posla. Ove godine  na Međunarodnoj kobasijadi prijavljeno je   170 uzoraka, pa je za svaki uzorak trebalo ocjeniti.

         U kategoriji duvanjske kobasice s umjetnim ovitkom bilo je najviše zlatnih medalja, 21, a najbolje rangirana bila je Iva Knežević iz Borčani.

           Najviše zlatnih medalja osvojio je Jozo Grgić iz Omolja. Za kobasice koje su se ocjenjivale Jozo Grgić je dobio dvije zlatne medalje.

         Ovim putem upućujemo čestitke Jozi Grgiću na postignutom rezultatu. Napomenimo da je Jozo i u prijašnjoj Međunarodnoj kobasijadi osvajao zlatne medalje. Tradicija dobre Omoljske kobasice se nastavlja.

    Milinko Perković iz Samobora, predsjednik Međunarodnog ocjenjivačkog suda, naglasio kvalitetu ovogodišnjih uzoraka, ali i veliki napredak i organizacijski uspjeh Duvnjaka.

IMG 20240211 WA0002