IMG 2713

 

Planinarsko društvo Orlova stina održalo je danas u domu na Blidinju redovitu izvještajnu i izbornu skupštinu, prenosi portal Mandino selo.

Na samom početku rada skupštine održana je minuta tišine za nedavno preminulog člana Jozu Vukadin Jokaru koji je svojim radom uvelike doprinio radu PD Orlova stina, posebice kod uređenja prostorija doma na Blidinju.

Okupljenim članovima društva izvješće o radu i financijsko izvješće za 2023. godinu podnio je predsjednik Ante Vukadin.

U nastavku rada skupštine pristupilo se razrješenju dosadašnjih i izboru novih tijela uprave.

Za predsjednicu društva u novom četverogodišnjem mandatu izabrana je Lucijana Gudelj, a dosadašnji predsjednik Ante Vukadin, koji se na čelu društva nalazio od 2014. godine, izabran je za dopredsjednika društva.

U Sud časti izabrani su Stipe Vukadin, Marijan Đikić i Vinko Karačić.

Nadzorni odbor čine Bože Radoš, Zdravko Pokrajčić i Tomislav Mihael Kovač.

U Upravni odbor su birani Ilija Sliško, Ante Romić, Franka Tomas, Marija Kovačević, Ante Vukadin, Toma Marić i Lucijana Gudelj.

Predstavljeni su plan rada i financijski plan za tekuću godinu.

Na kraju rada skupštine okupljenima se obratio i Krešimir Krišto u ime Highlander Blidinje koji se ove godine održava od 26. do 30. lipnja 2024.

Podsjetimo, od utemeljenja društva 1999. godine, do sada, na njegovu čelu su bili: pok. Stipe Tokić, Slavko Šumanović, Bože Radoš, Ante Vukadin.

Kao dio ekspedicije koja iduće nedjelje iz Beograda polazi u Argentinu, na osvajanje najvišega vrha obiju Amerika i južne hemisfere općenito (Aconcague, 6960 m) , odlazi i član ovoga društva Ilija Babić, stoga su se danas prikupljala i sredstva za financiranje njegova puta i nabave potrebne opreme.

                                                                    Foto zapis Ivica Šarac, Mandino selo

 

gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1