367466000 1384887295736937 8527671697640141716 n

 

      Jučer, u Bosanskom Grahovu (13.08 2023.) je po 27 put obilježen Dan sjecanja na hrvatske branitelje koji su poginuli u bitci za Bosansko Grahovo, za poginule pripadnike 141 brigade iz Splita i 7 Gardijske brigade iz Varaždina i poginulih ostalih postrojbi HV i HVO-e. u sklopu obilježavanja godišnjice pogibije hrvatskih branitelja otkriveno je spomen obilježje „Grahovački žrtvoslov“ (žrtve poginule kod Grahova u Domovinskom ratu i II svjetskom ratu), koje je otkrio i blagoslovio banjalučki biskup mons. Franjo Komarica. Nakon otkrivanja spomen obilježja župan Splitsko-dalmatinske županije  Blaženko Boban održao je emotivan govor o Grahovskim žrtvama.  

          Nakon otkrivanja spomen obilježja „Grahovački žrtvoslov“ služena je sveta misa u crkvi svetog Ilije proroka u Obljaju koju je predvodio biskup Franjo  Komarica uz su misništvo nekoliko svećenika. Na komemoraciji je bila nazočna rodbina, prijatelji i suborci poginulih branitelja iz Splita, Kaštela, Varaždina i ostalih mjesta iz BiH.

    Nakon mise, komemoracija je nastavljena ispred spomen križa u središtu Bosanskog Grahova.  Pod spomen krizom položeni su vijenci i zapaljene svijeće uz počasni vod OS BiH. Biskup Franjo Komarica izmolio je molitvu odriješena za sve poginule branitelje za Bosansko Grahovo. Današnja 27. godišnjica sjećanje na Grahovske žrtve održana je u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO Herceg Bosne podružnice Bosansko Grahovo.

      Po povratku veterani 141 brigade HV postavili su spomen ploču na mjestu pogibije četvorice njihovih suboraca od ukupnih dvadeset dvoje koliko ih je poginulo kod Bosanskog Grahova.

 

gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1