DSC08230

 

 

         Misno slavlje drugog dana Devetnice u svetištu Uznesenja Blažene Djevice Marije u  Seonici predvodio i zanosno propovijedao župnik župe Šujica fra Anthony Burnside uz su misništvo trojice svećenika. I drugog dana Devetnice prethodila je krunica koju su predvodili mladi Frame Seonica. Prije svete mise uvodni zagovor Blaženoj Djevici Mariji izrekao je župnik fra Sretan Čurčić.

        Malo hladno ali ugodno molitveno večernje bdijenje  drugog dana Devetnice okupio je brojni vjernički puk koji je  došao moliti nebeskoj  majci. Svakim danom sve je više hodočasnika na svetim misama koji posjećuju Marijino svetište. Također svi koji dođu na večernju misu imaju prigodu za ispovijed, zašto ima dovoljan je broj svećenika.    

      Večerašnje misno slavlje uveličao je pjevački zbor filijalne crkve u Mesihovini.

 

Fra Anthony Burnside je župnik župe Šujica,

rođen je u Australiji u Melbournu čiju su preci Irci, Englezi i Škoti. Potječe iz ugledne i bogate obitelji. Prezime Burnside  je Škotsko. Kao 26- godišnjak i  dva završena fakulteta u Australiji, hortikulture i zemljopisa, i jedne godine magisterija, došao 1989. u Europu na šest mjeseci da se odmori. Oduševio se Škotskom, Engleskom, Irskom, odakle su mu preci, te je imao u planu obići cijelu Europu i pred kraj odmora doći u Dubrovnik pa u Međugorje. Umjesto planirana dva dana, u Međugorju je ostao 17 dana, vratio se u rodni Melbourn, odgodio magisterij i ponovno došao u Međugorje kako bi se molio, proučavao i još bolje shvatio svoju katoličku vjeru.

Nakon tri, četiri mjeseca shvatio je da Bog od njega traži da postane svećenik. Potom je uslijedio uobičajeni svećenički put. Novicijatu je završio Humcu i nakon toga je studirao filozofiju i teologiju u Zagrebu. Nakon svećeničkog ređenja 1998. god. u Zagrebačkoj katedrali,  djelovao  u franjevačkom samostanu u Dubravi u Zagrebu nekoliko godina. Nakon Zagreba djelovao u župi Čerin godinu dana. Godinu dana  prove je u franjevačkom samotištu u Molizama u južnoj Italiji. Iz Italije  dolazi u Hercegovinu i nekoliko mjeseci je služio u Tomislavgradu. U Konjic je proveo  8 godina gdje je bio i gvardijan, kada se opet  vraća na službi u Tomislavgradu. Trenutno je župnik u župi Šujica.

 

gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1