DSC08215

 

     Po ugodnom predvečerju, na crkvenom dvorištu Marijinog svetišta u Seonici i nazočnosti brojnog vjerničkog puka, misnom slavljem kojeg je predvodio i pod kojim je  propovijedao duvanjski gvardijan fra Bože Milić, započela je Devetnica u čast Uznesenja Blažene Djevice Marije. Misnom slavlju prethodila je molitva krunice koju su predvodili mladi FRAME Seonica.

         U koncelebraciji večerašnjeg misnog slavlja sudjelovala su dvojica svećenika i dvojica bogoslova. Župnik fra Sretan Ćurčić  izmolio je zaziv Blaženoj Djevici Mariji nakon čega je slijedila sveto misno slavlje.  Također cijelo vrijeme  nekoliko svećenika je  ispovijedalo. Svetu misu svojim pjevanjem uveličao je Veliki pjevački zbor Seonica.

        I ove godine, kao i prethodnih godina,  na misnim slavljima Devetnice hodočasti sve više vjernika iz cijelog Duvanjskog kraja kao i oni koji za Veliku Gospu dolaze iz Zapadne Evrope i drugih krajeva svijeta. Svi hodočasnici rado dolaze crkvi, koju sagradi fra Bariša Drmić, u zagrljaj Majke Božje Seoničke.  

gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1