poniš oglas

 

              Suprotno Pravilniku o stambenom zbrinjavaju što propisuje  Članak 23. na koji način se vrši transparentna raspodjela financijskih  sredstva o stambenom zbrinjavanju tj.  putem Javnog oglas, a ne kako to planira tzv. Koordinacija i direktorica  Uprave za pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata Ljiljana  Kovačević za ovu godinu. Kako se približava kraj godine direktorica sa svojim pipcima na brzinu želi sprčkati  100 000 KM da svi korisnici ne bi na vrijeme saznali i kako se ne bi na  vrijeme   prijavili te ostvarili svoje ozakonjeno pravo. Očito je da direktorica i tzv. „koordinacija“  imaju svoje planove i tajne dogovore pa i njima  dolazi sv. Nikola i Božićni blagdani.

             Da bi se to ostvarilo održao se tajnoviti sastanak  tzv. koordinacije i Uprave za pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata u prostorijama predsjednika županijskog HDZ-a BiH Dragana Konte  u Livnu, za koji nitko nije znao osim samih sudionika, niti je bilo tko nakon sastanka upoznat.   O nakani raspodjele financijskih sredstava  trebalo je biti „izgleda“ samo za njihove prijatelje, kao što su to uradili zadnji put u  2019. godini kada su na kriminalan način  podijelili 100 000 KM novaca na svoju ruku i zatim „poništila natječaj“.

        Kako se planira odjeliti 100 000 KM vidi se iz zapisnika  zadnjeg njihovog sastanka:

 

             Sastanak Koordinacije braniteljskih udruga HVO-a HBŽ-a sa direktoricom Uprave za pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata HVO-a HBŽ-a Tomislavgrad

 

 

            Sastanak je održan u prostorijama Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a HBŽ-a  u Livnu, dana 12. studenog 2021. godine s početkom u 10:00 sati.

            Sastanku su nazočili:

  1. Ljiljana Kovačević – direktorica Uprave za pitanja branitelja,
  2. Stipo Mihaljević– predsjednik Udruge branitelja Domovinskog rata HVO-a HBŽ-a,
  3. Robert Ćurčija- tajnik Udruge specijalne policije HBŽ-a,
  4. Željko Krišto – predsjednik Udruge veterana HOS-a,
  5. Ante Jukić - predsjednik Udruge HVIDR-a HBŽ-a,
  6. Franjo Čačija – predsjednik Udruge obitelji poginulih branitelja Domovinskog rata HVO-a HBŽ-a,
  7. Dragan Konta  - predsjednik Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a HBŽ-a,
  8. Miro Lozančić – predsjednik  HVIDR-a Kupres,
  9. Jozo Radoš - koordinator braniteljskih udruga i predsjednik UDVDR-a HVO-a HBŽ

                                                    DNEVNI RED

  • Stambeno zbrinjavanje branitelja
  • Tekuća pitanja

 

Ad.1. Pod ovom točkom Dnevnog reda raspravljalo se o stambenom zbrinjavanju branitelja HBŽ-a u 2021. godini. Direktorica je upoznala prisutne da su novčana sredstva odobrena Proračunom za 2021. godinu u iznosu od 100.000,00 KM. Nakon rasprave u kojoj su sudjelovali svi prisutni doneseni su sljedeći

 

Zaključci:

 

  1. Zaključak: stambeno zbrinjavanje treba rješavati temeljem podnesenih zahtjeva (ukupno je podneseno 25 zahtjeva) - Koordinacija je upoznata sa imenima podnositelja zahtjeva

 

  1. Zaključak: da se Draganu Iniću RVI iz Livna isplati pomoć za stambeno zbrinjavanje u iznosu od 15.000,00 KM- ( od toga iznosa treba oduzeti račun koji je plaćen za krovnu građu)

 

  1. Zaključak: Obitelji Perić čija je kuća izgorjela u požaru da se plate računi za materijal za izradu fasade.

 

  1. Zaključak:  dvjema obiteljima poginulih branitelja općine Kupres (po zahtjevu općine Kupres) isplatiti iznos od 20.000,00 KM (ovisno o raspoloživim novčanim sredstvima za stambeno zbrinjavanje)

 

  1. Zaključak: obitelji Ljubičić iz Prisoja (obitelj poginulog branitelja Drage Ljubičića) isplatiti preostali iznos za stambeno zbrinjavanje u iznosu od 14.000,00 KM.

 

 

  1. Zaključak: preostali novčani iznos za stambeno zbrinjavanje rasporediti na ostale podnesene zahtjeve po prioritetima.

 

  1. Zaključak: Direktorica je predložila Koordinaciji da se imenuje Povjerenstvo koje će utvrditi opravdanost dodjele novčanih sredstava za stambeno zbrinjavanje po pristiglim zahtjevima. U Povjerenstvo se imenuju sljedeći članovi:

 

 

  1. Robert Ćurčija iz Livna
  2. Jozo Radoš iz Tomislavgrada i
  3. Miro Lozančić iz Kupresa

 

Povjerenstvo u gore navedenom sastavu je dužno Upravi za pitanja branitelja dostaviti Zapisnik o činjeničnom stanju na terenu i opravdanosti dodjele sredstava.

 

  1. Zaključak: Novčana sredstva odobrena od Vlade HBŽ za pomoć u stambenom zbrinjavanju branitelja su nedovoljna i potrebno ih je povećati u Proračunu za sljedeću godinu, da bi se konačno stambeno zbrinjavanje branitelja privelo kraju.

 

  1. Zaključak: odobriti novčana sredstva za završetak izgradnje fasade na objektu Udruge Branitelja Domovinskog rata HVO-a, HBŽ, a za koji je Upravi za branitelje i stradalnike Domovinskog rata HVO-a HBŽ, Tomislavgrad već podnesen zahtjev.

 

 

     Ad.2. Pod ovom točkom Dnevnog reda razgovaralo se o radu Uprave u ovoj tekućoj godini. Direktorica je upoznala prisutne da se sve tekuće obveze uredno isplaćuju.

Također je upoznala prisutne sa izmjenom sistematizacije radnih mjesta Uprave za pitanja branitelja koja je upućena u redovitu proceduru i u fazi je dobivanja traženih mišljenja.

                                                                                

                                                                                                              Zapisnika sačinila

                                                                                                              Ljiljana Kovačević

 

 

Pojasnimo:

Pod br. 2. Dragan Inić nije podnio zahtjev, riješio stambeno zbrinjavanje.

        Koordinacija je nelegalno tijelo koju je za sebe samoorganizirala direktorica Ljiljana Kovačević, (njene simpe, imaju koristi, dionici sredstava od 150 000 KM) koje nema pravno imenovanje da može pravno i legalno donosi odluke koje donosi, pa tako i raspodjelu sredstava za stambeno zbrinjavanje za ovu godinu.  Sve odluku koje su do danas donosili su protuzakonite.

            Također raspodjele sredstava mora biti javna, transparentna i na vrijeme (šta propisuje Pravilnik) a ne da je sve tajna i tajnovito i o čemi se ne zna ništa. Ovakav rad tipičan je radu bivše KPJ i UDBE.

             (Naslovna fotografija, preslika poništena Javnog oglasa za 2019. godine koja nije objavljena službeno na stranicama Vlade HBŽ već u dijelu oglasa koji nije javan.)