fra ivan kvesić

 

Jučer, (28. svibnja 2021) je u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar preminuo fra Ivan Kvesić u 84. godini života, 65. godina redovništva i 57. godina svećeništva. Pokoji fra Ivan Kvesić  je član Hercegovačke provincije.

Sv. misa zadušnica slavit će se u samostanskoj crkvi Uznesenja BDM na Širokom Brijegu, u subotu 29. svibnja 2021. u 13,30 sati, a potom sprovodni obredi i ukop na groblju Mekovac na Širokom Brijeg.

Pokojni fra Ivan Kvesić župnikova je u župi Seonica od 1969. do 1977. godine i ostavio dubok trag kao svećenik,  graditelj i obnovitelj. Župljani župe Seonica pamte ga kao velikog obnovitelja župne crkve i graditelja filijalne crkve u Mesihovini.

Sve do dolaska fra Ivana Kvesića  nije bilo posebnih zahvata na uređenju crkve od drugog svjetskog rata. Njegovim dolaskom počinje se izgradnja zvonika i adaptacija i rekonstrukcija crkve. Uređuje se: krov na crkvi, pod,  oltar i nova sakristija.

Paralelno izgradnji i rekonstrukciji crkve fra Ivan Kvesić uređuje i crkveni okoliš. Proširuje se crkveno dvorište i izgrađuje se nova pristupna cesta.

Također, 1971. godine  otpočela je gradnja filijalne crkve u Mesihovini, koja je završena u istoj godini, tako je crkva izgrađena i stavljena pod krov za svega 45  radnih dana.   

Ovim putem preporučamo fra Ivana Kvesića u vaše molitve. Pokoj vječni daruj mu Gospodine. Počivao u miru Božjem.