008

 

                     Na dan 19.03.2021. godine,  navršava se 29. obljetnica pogibije hrvatskog domoljuba i viteza Damir-a Car-a, koji je poginuo na poligonu za obuku u Studenoj nedaleko od mjesta Crvenice općina Tomislavgrad. Poginuo je prilikom izvođenja obuke dragovoljcima HVO-a od kojih su mnogi sudjelovali na borbama na Kupreškom polju u travnju 92. godine.

             Damir Car je rođen  09. travnja 1973.  godine u mjestu Žažina općina Sisak gdje je i sahranjen na mjesnom groblju. Poginuo je u cvijetu mladosti dvadesetak dana prije  19. rođendana.

            Damir Car je prva Tomislavgradska žrtva u Domovinskom ratu.  Prisjećajući se lika i djela hrvatskog domoljuba i branitelja Damira Cara, predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Tomislavgrad na godišnjicu njegovog stradanja su se pomolili za pokoj njegove  duše i zapalili svijeću da se nikad ne zaboravi. Nama dragovoljcima općine Tomislavgrad bio je vodilja i putokaz u ratu, svojim primjerom nam je pokazao kako se voli i brani svoj narod i Domovina.

                 Hrvatski viteže hvala ti za život koji si poklonio nama i našem Tomislavgradu.  Počivaj u miru Božjem u hrvatskoj zemlju u rodnoj Žažini.

                                                                                            UDVDR HVO Tomislavgrad

 

gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1