20210123 081409

 

         Subotnje jutro u Omolju osvanulo okupano u kiši i jakoj južini. Temperatura je nešto viša iznad nule. Zbog visoke vlage i južnog vjetra osjećaj hladnoće je izraženiji. Snijeg  koji je nedavno napadao po okolnim planinama se ubrzano topi pa okolina poprima tumornu jesensku boju. Kiša koja je padala tijekom noći i zbog naglog topljenje snijega  došlo  je do naglog vodostaj Ričine, koji iz sata u  sata raste. Duvanjsko polje je pod vodom. Blatine, ispod Omolja i Borčana su pod vodom i plave okolno polje. Zbog naglog vodostaja okolnih pritoka nizvodno duvanjskih ponornica,   Ričina i Šujica plave središnji dio duvanjskog polja.  Kako meteorolozi najavljuju u prognozi vremena za naredno vrijeme okarakterizirati će ciklona koja donosi nove padalina  tako i vodostaj rijeka.  

        Kako je došlo do nagle promjene vremena tako je i došlo da prekida zimskog ugođaja na obližnjim skijalištima gdje je vladalo pravo opsadno stanje  gdje su mnogi snjegoljupci uživali u zimskoj idili trenutka.

      Također ovaj mali predah kojeg je donijela južina u vremenu pamdemije,  u kojoj je BiH poseban slučaj u svijetu pamdemije zbog opadanja broja oboljelih od zaraznog  virus KOVID 19,  mogao bi  još više doći do izražaja.    

 

gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1
gallery1